Den bedste medarbejder på en arbejdsplads er en motiveret medarbejder. En kollega som udviser motivation og livsglæde vil sprede energi til resten af team’et. Dette vil medføre flere positive konsekvenser såsom højnet arbejdsmoral, øget effektivitet, større vidensdeling, lavere sygefravær samt fastholdelse af gode medarbejdere. Effekten heraf vil i sidste ende kunne fornemmes, men også tydeligt ses på bundlinjen.

Det kan være svært at vide hvilke faktorer der virker motiverende for ens medarbejdere i en travl hverdag. Mange virksomheder forsøger sig med frynsegoder som frokostordninger og resultatløn, men dette er sjældent en langvarig motiverende faktor. Det viser sig at der er utrolig stor diversitet i, hvad der motiverer medarbejdere på arbejdspladsen, og det derfor er svært at udarbejde en egentlig opskrift på en motiverende ledelsesstruktur.

Det handler dog for mange om at føle sig værdsat og betydningsfuld på arbejdspladsen, for at opnå arbejdsglæde. Derfor kan indflydelse og medbestemmelse være med til at skabe et miljø, hvor den ansatte føler at vedkommende gør en forskel. Her handler det ofte om at tilbyde udfordrende opgaver og derved større ansvar til medarbejderne. Dette vil give medarbejderen udfordringer som vil skabe personlig vækst samt udvikle vedkommendes kompetencer.

Man kan skelne mellem indre og ydre motivationsdrivere, hvor førstnævnte er karakteriseret ved at medarbejderen udfører en opgave uanset de ydre omstændigheder der kunne ligge til grund for det. Det er altså medarbejderens egen interesse i, og glæde ved at udføre et stykke arbejde frem for tanken om belønningen – i dette tilfælde lønnen.

Det er derfor bl.a. vigtigt at huske at rose sine medarbejdere og give feedback på deres arbejde. Derved ved medarbejderen, at deres arbejde er blevet vurderet og anerkendt, og dette vil kunne skabe indre motivation hos medarbejderen.

Institut for Personaleudvikling inviterer til konference med nogle af landets bedste foredragsholdere for at give dig en dag fuld af viden og inspiration om hvordan du kan skabe motivation og ny energi for dine medarbejdere.

MOTIVATIONENSDAGEN vil byde på spændende indslag fra foredragsholdere som motivator og foredragsholder Chris MacDonald, coach og mental træner Rasmus Bagger, forfatter og foredragsholder Pernille Aalund, samt mange andre. Foredragsholderne vil på hver deres unikke måde give deltagerne en inspirerende og lærerig dag fyldt med humor og god energi. Du vil som deltager lære strategier og teknikker til at skabe succes med motivationen på arbejdspladsen.

Læs mere om konferencen og tilmeld dig her