Chefsekretæren er for længst trådt ud af rollen, hvor den administrative karakter udgjorde hele indholdet. At arbejde som chefsekretær er i dag en utrolig givtig karriere. Nogle personer er sandsynligvis stadig af den overbevisning, at alle kan udføre jobbet, men de er blot ikke klar over, hvor meget det kræver at være en god chefsekretær. Kalenderplanlægning, rejseplanlægning, mødeforberedelse og e-mail styring er blot nogle af basiselementerne i jobbet. En top-performende chefsekretær må blandt meget andet også besidde følgende karakteristikker: Være overbevisende, have lederegenskaber, være organiseret, have teknisk snilde, være tankelæser, være kreativ, være opsøgende, lede kontorets opgaver samt mindske stress.

Professionen som chefsekretær kan være meget givende, hvis du formår at træde ud af din comfort zone og tage risici. Chefsekretærer kan skabe den karriere de ønsker lige nu, hvilket også betyder, at de har rigtig gode karrieremuligheder efterfølgende. Eksempelvis kan chefsekretæren stræbe efter at blive en strategisk business partner sammen med chefen, men det kræver en vis arbejdsindsats. Mulighederne kan være uendelige, det afhænger blot af chefsekretærens engagement.

At være chefsekretær anses som et af de nye power job. Årsagen er bl.a. mindre hierarkiske virksomheder og kulturelt skift i synet på chefsekretærer – engang besad de ingen magt, men i dag besidder de rollen som gatekeeper til chefen, og skal sørge for at holde chefen på rette spor i den hektiske hverdag.

Den moderne chefsekretær adskiller sig også ved at besidde mere uddannelse. Ved at vise arbejdsgiveren, at man bestræber sig på kontinuerligt at søge ny læring og på at udvikle sig som chefsekretær, udtrykkes, at man tager jobbet meget seriøst. Institut for Personaleudvikling inviterer i den forbindelse til Chefsekretæruddannelsen, hvor udbygge dine erfaringer med ny viden, som du aktivt kan bruge i jobbet som chefsekretær. Udddannelsen har til formål at give deltagerne en inspirerende, motiverende og faglig uddannelse, hvor der vil blive sat fokus på hvordan du bedst muligt navigerer i alle de udfordringer, der følger med jobbet.

Læs mere om uddannelsen og tilmeld dig her.